YEŞİM USTAOĞLU İLE KENT, MEKÂN VE SİNEMA: SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER SEMİNER SERİSİ

• NİSAN 03 PAZARTESİ
  • MAVA TV Stüdyosu
Mimarlık bölümü mezunu olan ünlü yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun deyimiyle mekânlar, karakterler kadar önemlidir ve “karakterin yaşantısı ile kültürel değerleri”, mekân üzerinden belirlenir. Yeşim Ustaoğlu ile filmlerinde mekân kullanımı ve algısı üzerine olan bu söyleşiyi kaçırmayın! Güneşe Yolculuk, Pandora’nın Kutusu, Araf, Bulutları Beklerken ve Tereddüt filmlerinin yönetmeni Ustaoğlu, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi İpek Çelik Rappas ile birlikte mimarlığın sinemaya etkisini, senaryo yazımı ve mekân seçimini, mekân-karakter ilişkilerini, mekân-tarih-hafıza kavramlarını, kent olgusunu ve kentsel dönüşümü sinema üzerinden değerlendirecekler.

•  DAVETİYELİ

Biletli ve davetiyeli etkinlikler sadece Üniversite mensuplarına açıktır.