Sahneye Dair Sohbetler: Nihal Yalçın ile Komedi Oyunculuğuna dair bir sohbet

• 28 Nisan Çarşamba
Tiyatro, sinema ve TV’de bağımsız çalışmalarına devam eden Nihal Yalçın ile komedi oyunculuğuna dair bir sohbet.

Nihal Yalçın İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünü tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yaptı. “Kurusıkı” adlı doğaçlama gösterisinin ardından tiyatroyu kısa bir süreliğine bıraktı ve 2005 yılında “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” adlı filmde, 2009 yılında ise “Ay Lav

Yu adlı filmde rol aldı. “Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda “Meryem” rolünde ve Yalan Dünya adlı dizide ise “Açılay” karakteri ile izleyicinin karşısına çıktı. Bunların haricinde birçok dizi ve filmlerde de rol aldı. 2016 yılında “Antabus” adlı tek kişilik oyunda sergilediği performans ile 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü, rol aldığı “Yeraltı” ve “Araf” filmlerindeki performansı ile ise 19. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü almıştır.