Rachmaninov Anatolian Project

Türkiye’nin genç piyanistlerinden Güldiyar Tanrıdağlı’nın albüm ve konser projesi Rachmaninov Anatolian Project, 20. yüzyılın en büyük piyanist ve bestecilerinden Rachmaninov’un solo piyano eserleri ve lied’lerini Anadolu enstrümanlarıyla buluşturuyor. Doğu etkileri taşıyan Rachmaninov’un besteleri, Anadolu enstrümanlarına aranje edilirken eserlerin formları da orijinal haliyle korunuyor. Yarısı solo yarısı trio olan “Rachmaninov Anatolian” projesindeki kimi eserlerde piyaniste, duduğu ile Ertan Tekin, yaylı tambur-perdesiz gitarıyla Cenk Erdoğan ve sesiyle Erkut Cantürk eşlik ediyor.

Güldiyar Tanrıdağlı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümünden mezun olduktan sonra müzik üzerine Avrupa’nın en önemli üniversitelerinden olan Salzburg Mozarteum konser piyanistliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Avusturya’da bulunduğu 5 yıl süresince çeşitli albümlere katkıda bulundu ve konserler verdi.

Piyano: Güldiyar Tanrıdağlı

Duduk: Ertan Tekin