Marcus Graf ile Çağdaş Sanatı Anlamak

Prof. Dr. Marcus Graf, 1974, Almanya’da doğdu. Hildesheim Üniversitesinde Kültür Bilimi ve Estetik İletişimi Fakültesinde Plastik Sanatlar ve Sanat Bilimi Bölümünde okuduktan sonra çeşitli sanat kurumlarında proje yöneticisi, küratör, eğitmen, yazar ve sanatçı olarak çalıştı.

Bu atölye çağdaş sanatçıların kavramsal ve estetik stratejilerini ortaya çıkaracak. Prof. Dr. Marcus Graf, günümüz sanatına dair çok sayıda örneği analiz ederek sanatçıların dünyamızın parçalı ve kaotik durumuna, görsel kültürümüze ve içinde yaşadığımız toplumsal matrise anlamlı katkılar sağlamak için nasıl tepki verdiklerini ortaya koyuyor. Katılımcılar aynı zamanda önemli sanatsal eğilimleri anlamak için çağdaş sanatla öncülleri arasındaki paralellikler ve farklılıklar hakkında da fikir sahibi olacak.