Perşembe Klasiği: Pariste Bir Gezinti

Kurucular Salonu

Durata Haciu, Füsun Helvacı ve Serj Mısır

Klasikleşmiş Chansons larla Pariste bir öğlen gezintisi

VivaVoce vokal ensemble üyelerinden olan Durata Haciu, piyano ve solfej eğitimini, lise yıllarında, Kahire devlet konservatuarında, şan eğitimini ise Kahire operasından Ceylan Rattle ile tamamladı. Füsun Helvacı, şan ve solfej eğitimine Evrensel Sanatlar okullunda başlayıp, şan eğitimine, Durata Haciu gibi, ses eğitmeni Olcay Melektosun ile devam etmektedir. Klasikten müzikallere; solo, düet ve dörtlü olarak icra edilen pop şarkılara kadar, farklı dillerde, tüm zevklere hitap etmeyi arzu eden repertuarları mevcuttur. Koç Üniversitesi, Pera Sanat Akademisi ve son olarak All Saints Moda Kilisesi’nde konserler verdiler. Serj Mısır, müzik kariyerine, küçük yaşlarda, özel piyano dersleri alarak başladı. İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünü kazandı. Lise yıllarında, Rene Macaroğlu ile Caz alanında çalışmalar yaptı; ve Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Piyano Bölümünden mezun oldu. Babası Armando ile sahne almaya başladı. Melis Sökmen , Zeynep Özyılmazel,Buzuki Orhan Osman, Seran Bilgi, La Descarga ve Dolunay Obruk la da sahne aldı. Vivavoce ve Serj’in birlikte gerçekleştirecekleri konserde, klasikleşmiş, çalarken eşlik etmekten kendimizi alamadığımız unutulmaz fransızca chansonlardan bir seçki seslendirecekler. Aralarında, Tino Rossi, Yves Montand , Jacques Brel ve Edith Piaf dan, çeşitli dillerde söylenmiş, 1950 lerden başlayarak 1980 lere uzanan unutulmamış chansonlarla, Paris’te bir gezintiye çıkacağız. Size şaşmaz klasiklerden, çoğu kişi tarafından bilinen ve beğenilen, herkese şarkı söyleten şarkılardan oluşan bir repertuar sunacaklar.