GÜNEŞİN ÇOCUKLARI

• 16 Kasım 2021
Kulyabin, yorumun gücüne sıkı sıkıya bağlı bir sanatçı; klasik metinleri gerçekçi bir biçimde yeniden sahnelemekten yana… Güneşin Çocukları, oldukça etkileyici bir sahne diline sahip ve sonuna kadar soluksuz izleyeceğiniz bir oyun. Gorki’nin 1905 Devrimi öncesi aydınlar ve halk arasındaki derin ayrışmayı çelişkileri ve uçurumuyla birlikte anlattığı, Olga Fedyanina’nın özgün kaynağından büyüleyici bir biçimde yeniden yazdığı Kulyabin’in bu parlak uyarlamasında Stanford Üniversitesi’ndeki Rus biliminsanları ile Steve Jobs ve Elon Musk’ın konuşma metinlerinin iç içe geçmesine tanık olacağız. Gorki’nin fırtına öncesi sessizlikte koşuşturan kahramanlarının aksine, Kulyabin’in karakterleri kendilerini 20. yüzyıl ve milenyum arasındaki Stanford Üniversitesi kampüsünün hava geçirmez bir alanında buluyorlar. Devrim öncesinin atmosferi bu kez bir teknolojik devrimin sahasında kendini var ediyor. Kulyabin’in özellikle bir deneyim ve anlatı alanı olarak ele aldığı duygulara odaklandığı oyun, büyük bir değişim anına sıkışmış iki ayrı zamanın taraflarını sorgularken tüm dikkatimizi günümüzde olduğu gibi bir eşiğe yöneltmemizi sağlıyor: Hâlâ güneşin ve karanlığın çocukları var mı, varsa tam olarak nerede duruyorlar?

Yaklaşık 120’ sürer.
Rusça, Türkçe altyazılı.
+16 yaş için uygundur.

RED TORCH THEATRE, NOVOSIBIRSK