Sahneye Dair Sohbetler: Yiğit Özşener ile Sahne Üzeri/Kamera Önü Oyunculuğuna Dair Bir Sohbet

• 24 Mart Çarşamba
Yiğit Özşener, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra (1996) Koç Üniversitesi’nden master derecesini aldı (1999). 1994 yılında Studio Oyuncuları Topluluğu’nda eğitim almaya başladı ve 2001 yılına kadar aynı yerde çeşitli oyunlarda yer aldı. 2000 yılında Thedoros Terzopoulos’un yönettiği “Herakles”üçlemesinde, 2006 yılında ise Dünya Tiyatro Olimpiyatları bünyesinde, Terzopoulos yönetimindeki Türk-Yunan ortak yapımı Persler projesinde oyunculuk yaptı. 2008-2009 sezonunda Kerem Kurdoğlu’nun “İstanbul’da Bir Dava” adlı oyunda oynadı. 2009 yılında tekrar Studio Oyuncuları ile çalışmaya başladı ve Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği Evridike’nin Çığlığı, 10 Adımda Unutmak (Anti-Prometheus), gene Tekand’ın yönettiği ve Beckett’in yazdığı Godot’yu Beklerken ile Tekand’ın yazıp yönettiği Io’da oyunculuk yaptı.

Sahne üzerinde Studio Oyuncuları’ndan Theodoros Terzopoulos’a kadar birçok farklı topluluk ve yönetmen ile beraber çalışmış, aynı zamanda sinema ve dizi oyunculuğunda kamera önündeki başarılarıyla kendinden söz ettirmiş Yiğit Özşener ile sahne üzeri ve kamera önü oyunculuğuna dair bir sohbet.

*Sohbetler, konserler ve dinletiler belirtilen tarih ve saatlerde Koç Üniversitesi SGKM’nin instagram hesabından canlı yayınlandıktan sonra, SGKM’nin Spotify hesabından podcast olarak da yayınlanacaklar.