LEPIDUS QUARTET

• KASIM 23 PERŞEMBE
  • Kütüphane
Ülkemizdeki oda müziği yapılanmasının gelişimine katkıda bulunmak ve genç kuvartetlere öncülük etmek amacıyla 2011 yılında kurulan Lepidus Quartet, Hande Küden (1. keman), Aylin Amtmann (2. keman), Öykü Koçoğlu (viyola) ve Gözde Yaşar’dan (viyolonsel) oluşmaktadır.

İlk konserini Ankara’da gerçekleşren grup, 2012 yılında İzmir’de Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen, aralarında jüri üyesi olarak Prof. Lukas David, Dr. Kürşad Terci, Christos Grimpas, Yorgos Kanalidis, Vittorio Bresciani, Nicos Zafranas, Francesco Diodovich gibi tanınmış isimlerin bulunduğu Oda Müziği Yarışması’nda Birincilik Ödülü aldı ve Liverpool’da ve Como’da konser verme hakkı kazandı. Grup, ayrıca İstanbul Borusan Müzik Evi, Notre Dame de Sion Konser Salonu, İş Sanat, Ankara Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, İzmir A. Adnan Saygun Kültür Merkezi, Sabancı Kültür Merkezi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, Como, Yeosu ve Seul’de konserler verdi.