BEETHOVEN’IN 250. DOĞUM YILI KUTLAMA KONSERİ

• 17 ARALIK PERŞEMBE 2020
  • SGKM INSTAGRAM HESABI
Lepidus Ensemble

Viyola sanatçısı Öykü Koçoğlu tarafından 2011 yılında kurulan Lepidus Ensemble, ilk konserini Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. 2012 yılında İzmir’de Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen, aralarında jüri üyesi olarak Prof. Lukas David, Dr. Kürşad Terci, Christos Grimpas, Yorgos Kanalidis, Vittorio Bresciani, Nicos Zafranas ve Francesco Diodovich gibi tanınmış isimlerin bulunduğu Oda Müziği Yarışması’nda Birincilik Ödülü aldı ve İngiltere Liverpool’da ve İtalya Como’da konserler vermeye hakkı kazandı. Lepidus Ensemble’ın konser verdiği önde gelen sanat merkezlerinden bazıları arasında Borusan Müzik Evi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Notre Dame de Sion Konser Salonu, Akbank Caz Festivali, İş Sanat, Tekfur Sarayı, Ankara Üniversitesi Salonu, Adana Çukurova Üniversitesi Salonu, İzmir A. Adnan Saygun Kültür Merkezi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, Sabancı Üniversitesi Salonu bulunmaktadır.
Lepidus Ensemble yurt dışında ise, İtalya’da Como, Güney Kore’de Yeosu ve Seul’de konserler vererek Türkiye’yi temsil etti. Sırbistan’da Vranje’ye piyanist Gülsin Onay ile konser vermek üzere davet edildi. Topluluk 2017 yılında Lila Müzik etiketiyle sunulan “From Istanbul” albümünde Jeremy Woodruff’un çağdaşeserini yorumladı.

Konser SGKM’nin Instagram hesabından canlı yayında olacak