Can Kazaz ile Sahnenin Sürdürülebilirliğine dair bir sohbet

• 27.10.2021
Can Kazaz ile sürdürülebilir bir sahne ve dünyada, müziğin sürdürülebilirliğine dair bir sohbet.

Müziği tüm hayatının merkezine koyarak ve de aynı zamanda doğadan beslenerek üretimlerine devam eden Can Kazaz ile sürdürülebilir bir sahne ve dünyada müzik üretiminin sürdürülebilirliğine dair bir sohbet.

Can Kazaz, 2005 yılından itibaren müziği tüm hayatının merkezine koyarak kariyerine başladı. Daha 16 yaşlarındayken, çocukluktan gelen enstrüman kabiliyetini geliştirip melodiler yaratıyor, Yuken takma ismiyle birçok rap altyapısı üretiyordu. O yıllara ait birçok şarkıda imzası varken, genç yaşta yapımcısı olduğu ilk resmi rap albümü girişimine Unkapı piyasası kapılarını kapattı. Müzikten vazgeçmeyi düşünmedi. İlk üniversite deneyimini Fizik bölümünde yaşarken, herkesten gizli Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne hazırlanmaya devam ediyordu. Bölüme yetenek bursuyla kabul aldıktan sonra hayatı değişti. Birincilikle mezun olduğu bölümde akademisyen olarak çalışmaya başladı. 2012’den bu yana çıkardığı şarkıları ve özel ses rengiyle geniş bir kitleye temas etmeyi, içtenlik ve huzur kaynağı olmayı başardı. Akademiden istifasının ardından, 2017-2019 yılları arasında kırsalda yaşayıp sessizliğe ve doğaya olan hasretini giderdi. Bu arınmayla birlikte yeni girdiği üretim süreçlerinde şevk ve enerji hissederek, daha dinamik bir tarza geçti. Can Kazaz’ın birçok röportajında dile getirdiği ‘’Eğer bir şarkıyı yazarken samimi hissetmiyorsam, onu çöpe atıyorum.’’ cümlesi, müziğinin ve başarısının gerçekliğini açıklıyor. Can Kazaz’a 16. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’inde Yılın En İyi Alternatif Müzik Sanatçısı ödülünü kazandıran ve vefat eden babasına ithaf ettiği Sürsün Bahar albümü, yeni nesil şarkı yazarlığının zirve noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Yuken EP’siyle tıpkı ilk zamanlarında olduğu gibi HipHop ruhuna yeniden yaşayan Kazaz, çıkarmış  olduğu Kızılgerdan albümüyle modern RnB’nin de ülkemizdeki en nitelikli temsilcilerinden biri olacağının sinyallerini veriyor.