Perşembe Klasiği: İspanya’dan Klasik Esintiler: Tutkunun, Acının ve Aşkın Müziği

Eylül 29, 2022

22 Aralık – Perşembe

SAAT: 12.30

Kütüphane

Özgecan Gençer, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Siemens Opera Yarışması’nda kazandığı burs ile Almanya’ya giderek master yaptı ve Karlsruhe Operası’nda solist olarak söyledi. Fazıl Say, Charles Spencer, Ola Rudner, Peter Valentovic vb. dünyanın önde gelen müzisyen ve orkestra şefleri ile birlikte çalıştı. Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceleri olan soprano, kariyerini hem yurtiçi hem de yurtdışında sürdürmekte.

Pınar Sivritepe, orkestra sanatçısı, eğitmen. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde başlayan eğitim hayatını, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ve son olarak Giuseppe Verdi Torino Konservatuvarı’nda tamamlayan Sivritepe, arpistlik kariyerini İstanbul Devlet Opera ve Balesi Arp Sanatçısı olarak sürdürmekte. Çok sesli müziği benimseyen tarzı ile farklı oda müziği grupları ve birçok orkestrada aktif projeler üretmekte. Orkestra sanatçısı kariyerinin yanısıra, Msgsü ve Maltepe Üniversitesi’nde ders vermekte olan Pınar Sivritepe, eğitimlerine devam etmekte.

İkili, aralarında Manuel de Falla’nın ünlü “7 İspanyol Halk Şarkısı” dizisinin de bulunduğu İspanyol bestecilerin eserlerine yer verdikleri bu programda, Albeniz, Chapi gibi bestecilerin görkemli müziklerinin yanısıra, zarzuelaların çarpıcı tınılarıyla İspanyol ateşini yakacak ve dinleyicilerine müzik ve tutku dolu bir ziyafet sunacaklar.