Flüt & Arp İkilisi: Bülent Evcil & Merve Kocabeyler

Flüt Virtüözü Bülent Evcil ve Arp Virtüözü Merve Kocabeyler’in yer alacağı Perşembe Klasiği’ne davetlisiniz!

Bülent Evcil, flüt eğitimine 1980 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında başladı. Dublin’de düzenlenen “4. Sir James Galway Flüt Semineri En İyi Yorumcu Yarışması”nda ikincilik ödülü kazanması, İrlandalı flüt virtüözü Sir James Galway’in öğrencisi olma fırsatı verdi. Sir Galway, kendisini “neslinin en iyi flütçülerinden birisi” olarak tanımlıyor. 1999 yılından günümüze kadar Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın flüt grup şefliğini de üstlendi. 2004 yılından bu yana İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda birinci flütçü olarak görev yapıyor.

Merve Kocabeyler, arp çalışmalarına on bir yaşında Yonca Özkan Bilenoğlu ile başladı. Orkestra ile ilk konserini on yedi yaşında İstanbul Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart’ın Flüt Arp Konçertosu ile veren sanatçı, daha sonra Türkiye’de ve Kanada’da orkestralar eşliğinde solist olarak konserler verdi. Salzburg’da düzenli olarak solo konserler veriyor ve Milano’da La Scala Operası Akademi Orkestrası arp kadrosunda yer alıyor.