DUO PAX

Duo Pax

Günsu Özkarar, viyola

Meriç Dönük, arp

Duo Pax, latincede barış anlamına gelen “pax” ile “müziğin birleştirici gücünü” bir araya getiren viyola sanatçısı Günsü Özkarar ve arp sanatçısı Meriç Dönük tarafından 2016 yılında kuruldu.

Günsu Özkarar, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Viyola Ana Sanat Dalı’ndan “Onur Derecesi” ile mezun oldu. İsviçre’de Hochschule der Künste Bern’de Prof. Ulrich Eichenauer’in viyola sınıfında yüksek lisansını tamamladı. Sanatçı yurt dışında ve ülkemizde gerçekleştirdiği konserlerinin yanı sıra müzik yazarlığı ve Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Meriç Dönük, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. Anadolu’nun geleneksel müziği türkülerin arpla icra edildiği ve düzenlemelerinde önemli rol aldığı “Elişi” albümünün yanısıra,  kayıtları Türkiye’de gerçekleştirilen, birbirinden farklı kategorilerdeki sekiz albüm çalışmasında arpist olarak yer aldı. Arp dalında birçok uluslararası ödüle sahip olan sanatçı, arp için yeni düzenlemeler yapmakta ve dünyanın çeşitli bölgelerinde arp festivallerinde konserler gerçekleştirmektedir.

Duo Pax konserlerinde, viyolanın derin tınısı ile arpın ilahi birlikteliğinin tarih boyunca birçok besteciye ilham kaynağı olduğu zengin repertuvarını ve özenle seçtikleri düzenlemeleri dinleyici ile buluşturuyor.

ÜCRETSİZ