Sahneye Dair Sohbetler: Şebnem Sönmez ile Sanatçının Yoluna dair bir sohbet

• 14 Nisan Çarşamba
Tiyatro, sinema ve dizi çalışmalarını bir arada sürdüren, aynı zamanda sanat terapisi alanında da çalışmalarına devam eden Şebnem Sönmez ile sahneden sanat terapisine doğru bir yolculuğa, Sanatçının Yolu macerasına dair bir sohbet.

Şebnem Sönmez, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı mezunudur. Profesyonel tiyatro hayatına Dormen Tiyatrosu ile başladı. Kenter Tiyatrosu, BKM, Oyun Atölyesi, Tiyatro Stüdyosu, İBBŞT, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda sahne aldı. Tiyatro dışında hepimizin severek izlediği Bir Demet Tiyatro, Yedi Numara, Elveda Rumeli, Çarpışma gibi televizyon dizileri ile Vizontele, Aşk Tesadüfleri Sever, Kocan Kadar Konuş ve daha başka filmlerde de oyuncu olarak yer aldı.

İkisi “Afife” olmak üzere oyunculuk alanında birçok ödüle sahiptir.

Oyuncu kimliği dışında yönetmenlik ve eğitmenlik kimliği ile de tanınmaktadır. En son 2020 yılında Antalya Şehir Tiyatrosu’nda yönetmiş olduğu “Kadife Çiçekleri” adlı oyun birçok ödül kazanmıştır.

Oyunculuk, yaratıcılık, sanat ve iletişim üzerine eğitimler vermekte olup kurumsal etkinliklerde de konuşmacı olarak yer almaktadır.

Julia Cameron’un projelendirdiği “Sanatçının Yolu” adlı workshop ise ülkemizde ilk olarak Şebnem Sönmez rehberliğinde online platformda başlamış olup eğitimler halen devam etmektedir.

Yanısıra kendi dışavurumcu sanat terapi eğitimini sürdürmektedir.