Sahneye dair Sohbetler: Tilbe Saran ile oyuncunun sesi/sesin oyununa dair bir sohbet

• 24 Şubat Çarşamba
moderatör: Ayşe Draz

Tilbe Saran, profesyonel tiyatro yaşamına öğrencilik yıllarında, 1984’de Kenter Tiyatrosu’nda başladı ve 1986’da Dormen Tiyatrosu’nda sahnelenen “Hangisi Karısı” oyunundaki rolüyle ilk ödülünü aldı. 1989-1995 yılları arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosunda sahneye çıktı, 1995 yılında ise Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile birlikte Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu’nu

kurdu. 1995-2004 yılları arasında bu tiyatronun İstanbul, Beyoğlu’ndaki sahnesinde Türkiye prömiyeri yapan yedi oyunda başrol üstlendi. Bu dönemde Kenter Tiyatrosu yapımı olan iki oyunda da rol aldı. 2005 yılından sonra Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’yla çalışmaya başladı. 2014 yılı Eylül ayından itibaren 3 yıl boyunca Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri olarak görev aldı. Halen Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

1985 yılından bu yana tiyatro, sinema ve TV dizisi çalışmalarını bir arada sürdüren, aynı zamanda seslendirme ve sunuculuk yapan, şiir okumalarına katılan Tilbe Saran ile oyuncunun sesi, sesin oyunu üzerine bir sohbet .