MERT FIRAT TİYATRO VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE DAİR BİR SOHBET

Kasım 23, 2021

• 15 Aralık 2021
Mert Fırat, Ankara Üniversitesi D.T.C.F Tiyatro Bölümü’nde Oyunculuk eğitimi almıştır. 2005 yılından itibaren birçok sinema, tiyatro ve tv projesinde görev alan Fırat, “BAŞKA DİLDE AŞK”, “ATLIKARINCA” ve “BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ” filmlerinin başrolünü oynamakla birlikte İlksen Başarır ile birlikte senaryolarında da imzası bulunmaktadır.

Öğrencilik yıllarından itibaren aralıksız her yıl Tiyatro sahnelerinde olan, MODA SAHNESİ, Bursa SANATMAHAL ve DASDAS’ın kurucularından Mert Fırat, halen MODA SAHNESİ’nde, “BÜTÜN ÇILGINLAR SEVER BENİ”, DASDAS’ta “JOSEPH K. ve “WESTEND” oyunları ile seyirci karşısına çıkmaya devam etmektedir.

Ayrıca Mert Fırat, kurumsal sosyal sorumluluk konularında farklı dernekler ve vakıflar ile gönüllü olarak çalışmaktadır. www.ihtiyacharitasi.org’un kurucuları arasında yer alan Fırat, projenin tasarlanması, planlanması ve işleyişi konusunda aktif olarak katkı sağlamaktadır.