Kasım 2017
KASIM01ÇARŞAMBA
01 KASIMÇARŞAMBA

SGKM ve Kariyer Gelişim Merkezi ortaklığıyla gerçekleşen etkinlik, "80 günde parasız dünya turu" yapan, 7 ülke ve 8000 km.’yi aşan, Muammer Yılmaz ve Milan Bihlmann isimli iki iyimser gezginle tanışmanıza aracı oluyor.

KASIM02PERŞEMBE
02 KASIMPERŞEMBE

Soprano Özgecan Gençer ile piyanist ve orkestra şefi Can Okan, bu programda 18. yy Klasik ve 19. yy Romantik Dönem müziğinden güzel bir seçki sunacaklar. Mozart'tan Puccini'ye, Chopin'den Rachmaninov'a uzanan bu yolculukta dinleyiciler hem opera ve Lied sanatının hem de piyano müziğinin yüzyıllar içerisindeki akışına tanık olacaklar.

KASIM07SALI
07 KASIMSALI

BAŞKA SİNEMA: ANAYURT OTELİ

1987 | Dram | 94' | Türkçe; İngilizce Altyazılı

Yusuf Atılgan’ın ünlü eserinden, Ömer Kavur’un eliyle beyaz perdeye aktarılmış bu yapım 80’li yıllarda, küçük bir taşra kasabasında kendine kalan hanı işleten Zebercet’e odaklanır. Zebercet, bir akşam Ankara treni ile gelip, otelde tek gece kalan bir kadına karşı giderek saplantıya dönüşen bir tutku geliştirecek ve artık müşteri kabul etmediği otel ise giderek daha boğucu ve daha baskın bir hale gelecektir. Tüm zamanların en iyi yerli yapımlarından kabul edilen Anayurt Oteli, restore edilmiş özel kopyası ile seyirciyle buluşuyor.

KASIM08ÇARŞAMBA
08 KASIMÇARŞAMBA

Sarayın hizmetlisi, annesi tarafından terk edilmiş soylu bebeği korumak için hayatını tehlikeye atar ve kendisini soluk soluğa bir kovalamacanın içinde bulur. Bebeğin öz annesine verilme emrine karşı çıkan hizmetçi kız, eğriyi doğru yapmasıyla ünlü deli yargıcın karşısına çıkartılır. Yargıç davayı çözmek için eski bir yöntem olan “Tebeşir Dairesi” oyununa başvurur.

KASIM09PERŞEMBE
09 KASIMPERŞEMBE

Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından jenerasyonunun en iyi flütçüsü olarak tanımlanan Bülent Evcil ile Türkiye'nin en başarılı arp sanatçılarından Çağatay Akyol aynı sahnede zengin bir repertuvarla bir araya geliyorlar. Konserde Bach'tan Ravel'e, Japon ezgilerinden tangoya uzanan bir müzik şöleni Perşembe Klasiği’nde sizleri bekliyor.

KASIM14SALI
14 KASIMSALI

BAŞKA SİNEMA: '93 YAZI

2017 | Aile - Dram | 96' | Katalanca |

Katalan yönetmen Carla Simon’un küçük bir kızın evlatlık gittiği ailedeki sıkıntılı günleri hakkındaki ilk uzun metrajlı duygusal filmi, dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Generation Kplus bölümünde Şubat ayında yaptı. Annesiyle babası hayatlarını kaybedince dayısıyla yengesi altı yaşındaki Frida’yı taşradaki evlerine, yanlarına alırlar. Annesinin hasretini içinden atamayan Frida gecelerini dua ederek, gündüzlerini ise yeni ailesinde kendine bir yer edinmeye çalışarak geçirir. Otobiyografik öğeler taşıyan '93 Yazı, küçük Frida’nın iç dünyasını bir yaz süresince, duygu sömürüsüne kaçmadan gözlemliyor.

KASIM16PERŞEMBE
16 KASIMPERŞEMBE

SİLVA QUARTET

• Kütüphane

Dört kadın müzisyenin 2010 yılında bir araya gelerek oluşturduğu Silva Quartet seslendirdikleri klasik repertuarın yanı sıra, klasik müzik ile Türk müziği, caz, tango, film müzikleri ve popüler müziği sentezleyerek kendilerine ait bir müzik tarzı ortaya çıkarttı.

KASIM16PERŞEMBE
16 KASIMPERŞEMBE

THE SECRET TRIO

• SGKM

The Secret Trio, İsmail Lumanovski (Klarnet) , Tamer Pınarbaşı  (Kanun) ve Ara Dinkjian’dan  (Ud) oluşan The Secret Trio ortadoğu kökenli bir müzik yapıyor.

KASIM21SALI
21 KASIMSALI

BAŞKA SİNEMA: BENİM VAROŞ HİKAYEM

2017 | Belgesel | 75' | Türkçe; İngilizce altyazılı |

Adana Ceyhan’ın varoş mahalleleri… Karanlık hikâyelerin, küfrün, yoksulluğun ve imkânsızlığın en yalın ve gerçek hali. Sıcağıyla, bereketli topraklarıyla, kabadayılarıyla, kebabıyla, öfkesiyle ve erkekliğiyle nam salmıştır Adana. Herkesin, hakkında söyleyecek bir çift lafı olduğu bir başka şehirdir burası. Bu kez söz sırası varoşlarda. Sıra dışı hikayeleri, yıkık duvarları ve samimiyetleriyle.

Filmin tamamı yönetmenin doğup büyüdüğü yer olan Ceyhan’da geçiyor ve mahallelilerin hikâyelerine tanıklık ediyor. Şiddetle karışık komedi unsurları da içeren ve kimi zaman adli vakaya dönüşen olaylarıyla, ülke çapında bir çeşit popüler kültür malzemesi haline evrilen şehrin insanlarına daha geniş bir perspektiften bakıyor ve varoş bir şehrin sosyokültürel yapısına ışık tutabilmeyi hedefliyor.

KASIM23PERŞEMBE
23 KASIMPERŞEMBE

LEPIDUS QUARTET

• Kütüphane

Ülkemizdeki oda müziği yapılanmasının gelişimine katkıda bulunmak ve genç kuvartetlere öncülük etmek amacıyla 2011 yılında kurulan Lepidus Quartet, Hande Küden (1. keman), Aylin Amtmann (2. keman), Öykü Koçoğlu (viyola) ve Gözde Yaşar’dan (viyolonsel) oluşmaktadır.

KASIM23PERŞEMBE
23 KASIMPERŞEMBE

“Bütün hayvanlar eşittir, ama bazı hayvanlar diğerlerine göre daha eşittir.”

KASIM28SALI
28 KASIMSALI

BAŞKA SİNEMA: MUTLU SON

2017 | Dram | 107' | Fransızca, İngilizce

Haneke, bu yıl Cannes Film Festivali’nde yarışan son filmi Mutlu Son’da alameti farikası olan sorunlu aileler, kuşaklararası intikam, bastırılmış suçluluk duygusunun yarattığı tahribat gibi temaları yeniden ele alırken arka planda da Avrupa’daki göçmen krizini anlatıyor. Fransa’nın kuzeyindeki Calais’de görünüşte oldukça rahat ve zengin bir şekilde yaşayan Laurent ailesinin hayatı, beklenmedik olaylar sonucu hayatlarına giren Eve’in gelmesi ile rayından çıkar. Bitmek bilmeyen aile sorunları ve yıllarca özenle sakladıkları sırları artık başa çıkılabilecek gibi değildir. Haneke, kendisinden ödün vermeden günümüz dünyasına ve insan ilişkilerine yine en sert eleştirileri getiriyor.

KASIM29ÇARŞAMBA
29 KASIMÇARŞAMBA

Günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan Shirley Valentine’nin öyküsü... Komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikayesi olan Shirley, başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla hayat buluyor. Tiyatro literatürünün en başarılı kadın oyunları arasında anılan ve dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenen oyun SGKM sahnesinde!