10 Kasım Özel: Mehveş Emeç Konseri

• 11.11.2024 Pazartesi
  • Sevgi Gönül Kültür Merkezi
Piyanoya 3.5 yaşında başlayan Emeç, dünyanın en ünlü müzik merkezi olarak bilinen, Salzburg’daki Mozarteum 8 yıllık yoğun bir eğitimin ardından çift anadal yaparak master derecesiyle mezun oldu. Avusturya’da Bösendorfer, Fransa’da Ravel ödüllerini kazanmasının ardından müzik çalışmalarına, dünyaca ünlü piyanistlerin de hocası olan Maria Curcio ile 10 yıl boyunca Londra’da devam etti. Yurt içinde ve yurt dışında önemli orkestralarla konserler verdi; dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaştı.

Londra’da, ilk kez Wigmore Hall’da kaydettiği “Schumann” albümü büyük beğeni topladı. “Popular Classics” albümü ise gördüğü ilgi üzerine 3 baskı ile yeniden yayınlandı. Solist olarak yer aldığı Çetin Işıközlü’nün “Türk Ordu Senfonisi” eserini Bilkent Senfoni Orkestrası ile kaydetti.

1998 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı ile onurlandırılan Emeç, 2000’li yılların başından itibaren yer verdiği akademik çalışmalarını, 2014 yılında Profesörlük unvanını aldığı Marmara Üniversitesi’nde sürdürmektedir.

Mehveş Emeç, geniş repertuarı ve zarif çalışı ile 11 Kasım günü Atatürk’ü anmak üzere Koç Üniversiteli öğrencilerle buluşacak.