Ekim 2018
02 EKİMSALI

SALI CAZ: EVRENCAN GÜNDÜZ

• 12:30 to 13:30

Evrencan Gündüz, Rock’n Purple’da en iyi solist  ve rock kategorisinde en iyi grup ödülü, Dont Let Me Down (Beatles) parçasında yaptığı düzenleme ile kemençeyi parçada kullanarak, en değişik enstruman ödülüyle toplamda 3 ödül  kazandı.

EKİM02SALI
02 EKİMSALI

BAŞKA SİNEMA: LOVELESS (SEVGİSİZ)

• 18:00 to 20:30

Zhenya ve Boris, bıkkınlık, nefret ve karşılıklı suçlamalarla tükenen evliliklerini sonlandırmak üzeredir. Boşanma işlemlerini başlatmadan çok önce hayatlarına birileri giren ikili yeni bir başlangıç yapmak için sabırsızdır; ta ki tartışmalarından birine kulak misafiri olan 12 yaşındaki oğulları Alyosha ortadan kayboluncaya kadar.

EKİM04PERŞEMBE
04 EKİMPERŞEMBE

Üniversitemizin 25. yaş gününü birbirinden özel etkinliklerle dolu bir gün ile kutluyoruz! 4 Ekim’de tüm gün gerçekleşecek doğum günü kutlamaları arasında DOK Sirk performansları ve öğrenci kulüplerinin aktivitelerinin yanı sıra Swing Grubu The Uninvited Jazz Band ve Golden Horn Brass Band sahne alacak!

13:00 – 14:00: The Uninvited Jazz Band

EKİM09SALI
09 EKİMSALI

SALI CAZ: ELİF ÇAĞLAR

• Öğrenci Merkezi veya Sos Avlu. Kesinleşen mekân bilgisi duyurulacaktır.
  • 12:30 to 13:30

Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde, caz kompozisyonu eğitimi aldı. "Roxy Müzik Günleri" birincisi grubu "Bağdat Avenue" ile "1-10" isimli bir albüm çıkardı.

EKİM09SALI
09 EKİMSALI

BAŞKA SİNEMA: LE REDOUTABLE (GODARD VE BEN)

• 18:00 to 20:30

Artist’in yönetmeni Michel Hazanavicius’un son filmi, hem sinemasal bir aşk hikâyesi, hem de efsane yönetmen Jean-Luc Godard’a ithaf edilmiş bir saygı duruşu. Stacy Martin’in Anne, Louis Garrel’in Godard rolünü üstlendiği filmde Artist’in yıldızı Bérénice Béjo da rol alıyor.

EKİM10ÇARŞAMBA
10 EKİMÇARŞAMBA

BOĞAZİÇİ GENÇLİK KOROSU

Boğaziçi Gençlik Korosu, ülkemizde koro müziği sayesinde çok sesliliğin bir ortak değer haline gelmesi adına şef Masis Aram Gözbek tarafından pek çok uluslararası ödülün sahibi Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde kuruldu.

EKİM16SALI
16 EKİMSALI

SALI CAZ: FUNDA & YAVUZ AKYAZICI DUO

• 12:30 to 13:30

Yavuz Akyazıcı, Boğaziçi Üniversitesi’nden sonra New York’ta New School Jazz Performance bölümünde eğitimine devam etti. New York caz sahneside sayısız konserlerde yer aldı. Türkiye’ye döndükten sonra,

EKİM16SALI
16 EKİMSALI

BAŞKA SİNEMA: YAŞAR KEMAL EFSANESİ

• 18:00 to 20:30

Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne tüm hayatı, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla beyaz perdeye aktarılıyor. Efsane yazarın hayatının dönüm noktaları destansı bir anlatım biçimiyle sergileniyor.

EKİM17ÇARŞAMBA
17 EKİMÇARŞAMBA

Kimsenin kimseyi tam anlamıyla anlamadığı, yetmezmiş gibi kelimelere el konulmuş bir dünyada, birbirini anlamaya çabalayan bir kadın ve bir erkek. Bireyin yasalar karşısındaki tanıdık çaresizliği. Dev bir anlamsızlığın içinde anlamı bulma çabası.

Sahibi olduğun kelimelerle bile anlatamazken, onları elinden alırlarsa nasıl anlatırdın kendini?

EKİM23SALI
23 EKİMSALI

SALI CAZ: SARP MADEN & DENİZ GÜNGÖR DUO

• 12:30 to 13:30

Konserde tanınmış baterist Deniz Güngör Aquadrum ismini verdiği melodik perküsyonlarıyla ritmin melodisi ve melodinin ritmini çalıyor. Sarp Maden de üzerine teller gerili bir tahta parçasıyla gaipten sesler damıtıyor..

Bu eşsiz birlikteliği kaçırmayın!

EKİM23SALI
23 EKİMSALI

BAŞKA SİNEMA: MUG (YÜZ)

• 18:00 to 20:30

Wimie… / …adına’yla Teddy ve Beden’le En İyi Yönetmen ödüllerini kazandığı Berlin Film Festivali’nden Yüz’le Jüri Büyük Ödülü alan Polonyalı yönetmen Malgorzata Szumowska, yüz nakli ameliyatı üzerinden derin bir kimlik ve toplum eleştirisi yapıyor.Metallica hayranı, yakışıklı Jacek müziğe, sevgilisine ve köpeğine tutkuyla aşıktır.

EKİM25PERŞEMBE
25 EKİMPERŞEMBE

“Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” 25 Ekim’de Türkiye’de seyirciyle buluşuyor!

EKİM30SALI
30 EKİMSALI

İsveç Enstitüsü, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği (RUSİHAK),

EKİM31ÇARŞAMBA
31 EKİMÇARŞAMBA

21. Uluslararası Kukla Festivali SGKM’de!

Ebrahim Shakeri’nin “History od Circulation” adlı oyununda hırsız bir evi soyarken garip bir kitap görür.  Kitapta, dışarıdan gelenlerin saldırdığı insanları görür. Dışardan gelenler, insanların uygarlığını yok etmek istemektedirler...