Ekim 2017
EKİM02PAZARTESİ
02 EKİMPAZARTESİ

BOĞAZİÇİ GENÇLİK KOROSU

Boğaziçi Gençlik Korosu, ülkemizde koro müziği sayesinde çok sesliliğin bir ortak değer haline gelmesi adına şef Masis Aram Gözbek tarafından pek çok uluslararası ödülün sahibi Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde kuruldu.

EKİM03SALI
03 EKİMSALI

FLAPPER SWİNG

• Öğrenci Merkezi veya SOS Avlu

Flapper Swing, Django Reinhardt tarzı olarak bilinen "Jazz Manouche" çalan İstanbullu bir quintet. Özgün soundlarıyla yorumladıkları repertuarları 1920'lere ve 1930'lara odaklanıyor. Flapper Swing, sahne performansıyla bize cazın altın çağının parti atmosferini yaşatacak.

EKİM10SALI
10 EKİMSALI

Yaşayan en önemli oyuncular arasında gösterilen Cate Blanchett’i 13 farklı rolde izlediğimiz Manifesto, oyuncunun kariyerinde yepyeni bir zirve oluşturan bir film. 21. yüzyılda sanat tarihine yön vermiş Pop Art, Fütürizm, Dadaizm, Dogma 95, Pop Art, Minimalizm gibi tüm dünyada kabul görmüş manifestolar, Cate Blanchett’in canlandırdığı karakterlerde vücut buluyor.

EKİM10SALI
10 EKİMSALI

SONGS FROM A BREEZE

• Öğrenci Merkezi veya SOS Avlu

Bir prova stüdyosunda tanıştıkları günden beri beraber müzik yapan, son yıllarda genç müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ödüllü caz vokalisti Deniz Taşar ve özellikle çalım tekniğiyle dikkatleri üzerine çeken bas gitarist Şentürk Öztaş, yer aldıkları farklı projelerden ve yaşadıkları hikayelerden esinlenerek ürettikleri özgün müziklerini bas ve vokal projeleri “Songs From A Breeze” ile sahneliyorlar.

EKİM11ÇARŞAMBA
11 EKİMÇARŞAMBA

Çağdaş Bale Topluluğu Türkiye’nin ilk ve tek özel bale topluluğu olarak 46. yılında yepyeni repertuvarla izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  Ç.B.T bu sezon da tamamen insancıl duyguları konu eden bir çalışmanın içinde.

EKİM17SALI
17 EKİMSALI

BİLAL KARAMAN SWİNG BAND FEAT. SİBEL KÖSE

• Öğrenci Merkezi veya SOS Avlu

Repertuarlarında 1930'ların Swing dans ritimleriyle popüler olmuş parçaları barındıran grup, bu konserinde Türkiye ve yurtdışında yaptığı konserlerle hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan caz şarkıcısı Sibel Köse eşliğinde seçtikleri caz standartlarını yorumlayacak.

EKİM17SALI
17 EKİMSALI

Dağların sardığı bir bölgede yaşayan Mitsuha, hayatından çok da memnun olmayan liseli bir kızdır. Babası vali olarak çalışmakta ve seçim kampanyaları ile uğraşmaktadır. Evde kendisi, kardeşi ve büyükannesi dışında kimse yoktur. Kırsal kesimdeki yaşamı onu bunaltmaktadır ve esas isteği Tokyo'nun muhteşem şehir hayatının bir parçası olmaktır. Diğer tarafta ise Taki vardır.

EKİM18ÇARŞAMBA
18 EKİMÇARŞAMBA

20.Uluslararası İstanbul Kukla Festivali SGKM’de !

Kime sorsanız kuklanın başkenti "Prag" der. Kuklanın başkentindensürprizlerle dolu sirk dünyası karşınızda! Ateş çemberinden geçen aslanlar, trapezde sallanan akrobatlar, atlar ve nefes kesen kahramanlar… Çocukluk hayallerinize dönmek istiyorsanız, "Ahşap Sirk" adlı gösteriyi kaçırmayın!

EKİM24SALI
24 EKİMSALI

SENA ŞENER

• Öğrenci Merkezi veya SOS Avlu

18 yaşındaki şarkıcı Sena Şener, 9 yaşından beri elinden düşürmediği gitarıyla yorumcu, söz yazarı ve besteci kimliğini insanlarla paylaşıyor.

EKİM24SALI
24 EKİMSALI

Anne babalarının sorumluluğunu üstlenemediği, belki de istemediği iki çocuk koca dünyada nasıl hayatta kalır? Büyümek kurtuluş mudur yoksa hayatın daha da zalim yüzleriyle karşılaşmalara mı gebedir? Yetimhane duvarları gözlerden sakladıkları çocuklar için bir hapishanenin aşılmaz duvarları mıdır yoksa onları dışarıdaki karanlık, kocaman dünyadan korumakta mıdır?

EKİM25ÇARŞAMBA
25 EKİMÇARŞAMBA

Çin Gölge Tiyatrosu, Asya Gölge Tiyatrosu içinde çok önemli bir yer tutar. İnanılmazrenkli görüntüler, gölge kuklalarının gerçeğe çok yakın devinimi Çin Gölge Tiyatrosu’nu her zaman farklı bir noktada tutar. Bu yıl festival kapsamında Karagöz’ün 500. yılı kutlanırken, kadim gölge tiyatrolarından da seçkin örnekler yer alıyor.

EKİM31SALI
31 EKİMSALI

Sanat eserini kalıcı, sanatçı ölse bile yaşamaya devam eden bir varlık olarak görmeye alışığız. Halbuki eser geçici, hatta bir anlık bile olabilir. İşte Kum Rüyası isimli gösterinin büyüsü tam da buradan geliyor! Gösteri sonunda seyircilerin belleğinde kalan eser; hikaye, masal ve rüya seklinde beliriyor. Ve de kuşkusuz her bir seyirci kendi kurduğu biricik rüyaya sahip.

EKİM31SALI
31 EKİMSALI

3 kez Oscar adayı usta yönetmen Agnieszka Holland’ın son filmi “İZ / SPOOR”, Variety’nin “Polonya usulü bir Fargo” şeklinde nitelediği, karlar altındaki bir kasabada geçen, farklı türleri harmanlayan bir cinayet filmi. Astroloji tutkunu, vejetaryen ve hayvan hakları savunucusu Janina, emekliliğinden bu yana kasabada öğretmenlik yapmaktadır.