Mart 2019
27 NİSANÇARŞAMBA

SAILING TO BYZANTIUM / AY, KUĞULAR VE RUH ÜZERİNE BİR TÖRENSEL DRAMA

• SGKM

Sailing to Byzantium  / İstanbul'a (Bizans'a) Seyahat, yapıtları aynı dönemde sembolizm bağlamında paralellikler taşıyan büyük İrlandalı şair W.B.Yeats ile Ahmet Haşim'in şiirleri üzerine kurgulanıyor. Besteci Onur Türkmen'in yazdığı eseri, Avrupa'nın en özgün çağdaş müzik topluluklarından İrlandalı Yurodny Ensemble sahneliyor. Türkiye'nin önemli geleneksel müzik icracıları Nermin Kaygusuz (şan/kemençe) ve  Miase Bayramoğlu Örümlü'yü (ney) Yurodny Ensemble ile bir araya getiren bu özel çalışma "zaman" kavramının farklı boyutları üzerine yoğunlaşıyor.

*Stavros Niarchos Vakfı, Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi (GABAM) ‘ın desteğiyle

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.