Aralık 2018
ARALIK21CUMA
21 ARALIKCUMA

BARIŞ İÇİN MÜZİK ORKESTRASI

2005 yılından bu yana imkanları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi olanağı sağlayan Barış için Müzik Vakfı - Barış İçin Müzik Orkestrası

yıl sonuna özel repertuvarıyla SGKM’de sahne alıyor.

Tüm çocukların sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakkın önündeki engellerin kalkması gerektiğine inanan Barış için Müzik Vakfı bugüne kadar 7.000 çocuğu müzikle buluşturdu. Venezuela’da aynı amaçla kurulan El Sistema hareketinden habersiz ama aynı tutkuyla Edirnekapı’da başlayan serüvende hedef, her zaman daha çok çocuğa ulaşmak. 2016’dan itibaren eğitim modelini ülkeye yaymaya başlayan Barış için Müzik ailesine İzmir, Bursa ve Adalar katıldı. Vakfın orkestra ve koroları bugüne kadar yurt dışında Leipzig Operası, Milano La Scala Operası, Londra Southbank Centre yurt içindeyse Zorlu PSM, Ahmed Adnun Saygun Sanat Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı başta olmak üzere birçok mekan ve festivalde konserler verdi.

tixbox.com.tr